La naturadora.
El Passaport de la Vall de Pop
Hi ha gent que creu que per a viatjar amb els xiquets i les xiquetes cal visitar parcs temàtics o allotjar-se en hotels amb servei d’animació. Potser per això hi ha tan poques guies turístiques per a gent baixeta; pel que sembla hi ha una llegenda urbana que afirma que es cansen caminant, que els avorreix la història, que només s’alimenten d’hamburgueses i pasta amb tomaca...

 Nosaltres estàvem encabotades a fer una guia ben maca per a la Vall de Pop i així va nàixer el Passaport, una invitació a conèixer cadascun dels pobles que conformen la vall en família i passar-ho bé. Perquè, qui no gaudiria investigant sobre la posidònia, buscant fòssils, seguint la pista de Barba Roja o arrufant les celles davant misterioses pintures rupestres?

 I si a més, per cada activitat realitzada aquesta gent baixeta obtinguera un segell... I si en completar totes les activitats, a més, els obsequiàrem amb un premi...!

 Si fóra així tindríem molt més que una guia turística per als xiquets i les xiquetes, tindríem un projecte en el qual treballarien conjuntament les oficines de turisme i l’empresariat turístic de cadascun dels municipis que conformen la Vall. I una recepta infal·lible contra l’avorriment.

 Per cert, aprofitem per a felicitar-nos pel turisme de menys d’un metre d’altura que visita la Vall de Pop: amants del turisme actiu (i ben actiu), enamorat de la gastronomia local (especialment de la que es cou en els forns tradicionals), curiós i àvid d’històries, llegendes i contes, i sobretot respectuós amb el medi ambient i sensible amb el desenvolupament sostenible.

 Ah! I compromesos en evitar que els seus progenitors s’avorrisquen ni un momentet....

Qui podria imaginar un perfil de turista millor?